tiistai 21. tammikuuta 2014

Shoppailua

Tänään oli siis toinen sairaspäivä ja rumasti en viettänyt päivää sängynpohjalla vaan ylös hoipertelun, americano-kahvin ja kinkkumunakkaan jälkeen lähdimme Miran kanssa kohti Porvoota. Auringonpaiste piristi korvasärystä huolimatta ja ensimmäinen pysäkki vähintäänkin sai hymyn huulille - Brunebergin tehtaanmyymälä. Mikä toffeen, suklaan ja lakritsin ihana tuoksu! Mira etenkin meni ihan hassuksi ja haali tryffeleitä, suukkoja ja ja minulle riisisuklaata kilon verran. Vain puolisen satkua hurahti karkkeihin!

Takaisin autoon ja hurahdus tien toiselle puolelle Dog&Cat eläintarvikeliikkeeseen etsimään Papulle vetovaljaita ja ekalla yrittämällä taisi löytyä oiken kokoiset. Jep, mukaan lähtevät. Kuten myös puolitoista kiloa lihaista rasvaa, fasaania, kaniinia, poroa ja vinkupalloja, sekä Orijen pentunappulaa. Huominen kelkanveto vaatii varmasti veronsa ja koirien rasvavarastot on täytettävä hyvin jo etukäteen! Tänään siis peuranjauhelihaa, lihaista rasvaa ja öljyä. Huomenna aamupalaksi rasvaa ja mukaan ihraista, lämmintä janojuomaa koirille. Lauralle ehkä vain vettä...


Peten koiratarvikkeeseen ei tarvinnut enää lähteä kun valjaat hoituivat, joten päätettiin kävellä hieman vanhassa kaupungissa. Pakkanen teki varpaat tunnottomiksi minun hienoissa "talvitennareissa", mutta kyllähän sitä käveli ihan mielellään. Sitä kun ei tiedä milloin aurinko menee taas piiloon viikkokausiksi ja harmaanvalkoiset pilvilautat valloittavat taivaan. Minä olen pitkälti valolla toimiva ihminen, joten sen mukaan mennään. Hieman erilainen lenkki koirillekin, puutaloja, aitoja ja mukulakiviä. Porvoonjoki oli jäässä ja päästimme koirat juoksemaan jäälle. Kovat pakkaset parin viikon aikana ovat pitäneet huolta, että matalat vesistöt ovat paksun jään peitossa. Pari rallikierrosta ja kurnutusta vasten jäistä lunta ja taas matka jatkui remmistä. Auto oli tunnin parkissa, joten pitkää lenkkiä ei ehtinyt tehdä. Ehkä kesällä kunnon retki Porvoossa. Kahviloista ja suklaatehtaasta tuli herkullisia tuoksuja, mutta jatkoimme urheasti matkaamme eteenpäin. Ruokakaupan kautta pizzatarvikkeita ja kohti kotia. R-kioskin mukava neiti toi käteen ilmaisen kahvilipukkeen, täytyy muistaa käyttää joku aikainen työaamu. Huomenna kello soi 6:30, mutta johan tässä lapsia ja rahantahkoamista kaipaakin.



Pizza oli hyvää. Samoin riisisuklaa. Manssit lipoivat nälkäisinä huuliaan, kun leikkelin lihaista rasvaa
pienempiin osiin. Sohvalla köllöttelyä ja Mira ahkeroinut ompelukoneen ääressä tekemässä Papulle tossuja. Tarttuipa vielä puikkoihin ja päätti neuloa villasukat. Minulle kaipa. Ehkä varpaatkin olisi jäätymättä.

Huomenna siis Tuusulanjärvelle. Mukaan lämpimät vaatteet, otsalamppu, vesipullo, koirien juottoliemi, koirien takit, tossut, villapaidat, vetovaljaat, pannat. Jenilta saan lainaan liinat, Elinalta kelkan. Mukaan tulee siperianhuskeja, alaskanmalamuutteja, saksanpaimenkoira, bullterrieri, shetlanninlammaskoira. Loistava kokoonpano siis! Alle 10 kilometrin lenkki olisi tarkoitus tehdä, että noviisit jaksavat mukana.

Torstaina lepopäivä. Ahkerointia töissä ja viikkopalaveri, ja perjantaina voisi tehdä kunnon iltalenkin. Viikonloppuna olisi tiedossa mahdollisesti tutun koirien kuvausta.

Vielä yksi riisisuklaapatukka ja tietokone kiinni.





 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti