torstai 17. heinäkuuta 2014

Pennun tärkeät taidot ja napinaa

Meillä on tärkeää, että koirat tulevat toimeen muiden koirien kanssa. Kaikista ei tarvitse tykätä, mutta sietää pitäisi. Me tapaamme paljon muita koiria treeneissä, kisoissa, treffeillä, puistossa ja tuttavien koiria ulkoiluttaessa. Sosiaalinen koira on minulle melko korkealla oleva kriteeri, koska suurin osa omista sosiaalisista kohtaamisistani on muiden koiranomistajien kanssa. Koira joka murisee, dominoi, pelkää tai arastelee muita koiria ei ole monesti kovinkaan yhdistävä tekijä vieraiden ihmisten parissa.

Onni onkin rohkea ja sosiaalinen pieni koiranalku nimeltä Marvel. Se pitää niin isoista kuin pienistä koirista, ja pienen sähläämisen jälkeen osaa jopa käyttäytyä ja kuunnella vanhempia koiria, kun nämä asettavat rajoja.Me ollaan vietetty heinäkuun hiljaiseloa ja käyty enimmäkseen vieheellä, nukuttu pitkään ja talssittu luonnossa. Tuli nähtyä HTTYD2 ja voi että oli ihana elokuvakokemus! Imelänmakea, mutta mehevä pulled pork burgerikin tyli syötyä Amarillossa. Rahat ovat pitkästä aikaa todella tiukilla, joten pitäisi vältellä nyt muutama viikko minkään ostamista... Seure aukenee elokuussa ja olen pistänyt paljon keikkatoiveita ja hankkinut uuden rikosteriotteen, joka pitäisi heti muistaessa kiikuttaa Kampin toimistoon. Huomenna nähdään kaveria ja tämän kahta basenjia puistossa ja ajateltiin me piipahtaa Falkullan kotieläinpuistossakin.

Eilen oltiin Marvelin ja Merlinin kanssa pentutapaamisessa Hakunilassa. Paikalla oli kahdeksan koiraa, pieniä pentuja, vuosikas ja kolme parivuotiasta. Kaikki viihtyivät keskenään hyvin, pujotellen muovitettujen heinäpaaluje välissä ja juosten hippaa. Marvelkin pisti ihan kunnolla leikiksi ja nautti koko puolitoistatuntisen muiden koirien kanssa. Merliniä ei huvittanut leikkiä vieraiden pentujen kanssa vaan komensi nämä pois jaloistaan, silmäili vähän vuosikkaan Cola-folkin kanssa ja osasi hienosti tulla luokse, vaikka tiellä käveli koiria ja hevosia välillä.

Tänään on taas torstai ja lähdetään Hyvinkäälle vieheelle. Marvelin voisi käydä matkalla punnitsemassa Musti&Mirrissä, oma vaaka näyttäisi manssin extrapainolla 7 kiloa. Aikamoinen jötkäle 4,5 kuukauden ikäiseksi terrierinpennuksi!

Vielä puolitoista viikkoa Porvoon ryhmänäyttelyyn, jossa on vain Merlin ja Papu, tuomarina Kimmo Mustonen. Voitto ei ole mikään itsestäänselvyys kummallekaan manssilla, jos Mustonen ei löydä minimansseissa mieleistään, mutta toivoa sopii! Tuomari piti ainakin pennuista oikeasta koosta, mutta oli myös tarkka liikkeistä. Katsotaan mitä tuleman pitää. Terri-Erissä, tai tänä vuonna World Terrier Showssa pikkumustia on huikeat 33 koiraa. Maailman Voittaja laittoi paremmaksi ja manchesterinterrierejä on 40 kipaletta, mikäli kaikki ilmoittautuneet pääsevät paikalle! 40! Hui, se on jo melkoinen määrä! Mitään mahkuja ei tuommoisen kaljukaulan kanssa ole, mutta ihan pelkän kokemuksen vuoksi tunnelma on varmasti Messukeskuksessa huikea! Terri-Erissä tuomarina on ruotsalainen Cindy Pettersson, joka viime vuonna kyllä kehui Merliniä paljon, mutta nyt paikalle tulee muitakin todella hienoja koiria. MV:ssä on brittituomarina Andrew Brace - rodun kotimaan tuomari on aika hienoa saada näin isoon tapahtumaan mukaan. Reilu kolme viikkoa Messarin suureen tapahtumaan!


1 kommentti:

  1. Oon niin kovin paljon samaa mieltä tosta sosiaalisuusjutusta, sääli vaan et mun oma koira nyt on mitä on :D Tosin sen kohdalla mulle riittää, että se tutustuttuaan sietää kaikkia. Ja niin se on tähän asti tehnytkin :) Toivotan jo etukäteen näyttelyonnea teille!

    VastaaPoista