perjantai 25. huhtikuuta 2014

Ne tärkeät kriteerit

Aina asetetaan itselleen tavoite ja luodaan sinne päästäkseen tiettyjä kriteereitä. Missä pitää onnistua ja miten se saadaan onnistumaan, jotta niistä voi pitää kiinni, että tavoite on taas askelta lähempänä ja entistä todellisempaa. Kun kriteereistä ei pidä kiinni, voisi yhtä hyvin olla ilman niitä. Antaa kaiken mennä pilinpalin murusiksi ja levitä kuten Jokisen eväät, eikä välittää seuraamuksista.


Pääsiäiskisat Liedossa. Ei hyvää päivää, mitä minä oikein taas ajattelin? Olo oli vähän liiankin rento ja itsevarma, hyvin ne kisat mennöö, kun ovat menneet ennenkin! Eihän me nyt mitään HYLlyjä saada! Ensimmäinen ratakin oli todella mukava profiililtaan ja vaikutti helpolta. Kiva ykkösluokan rata. Jenna ja Luna starttasivat medeistä ensimmäisenä ja heillä meni todella kivasti, viimeisillä esteillä Luna meni hypyn väärään suuntaan, mutta muuten upeaa liikkumista niin koiralta kuin ohjaajaltakin! Olimme iloisia, hihkuimme ja tanssahdimme, ja harmittelimme pienen pientä virhettä. No, meidän vuoro. Ei, ei ja ei. Annoin manssin varastaa lähdössä, eikä siitä tietysti mitään hyvää seurannut. Hätiköin kepit, joista ponnahti kympin verran virheitä ja sitten saatiin hylky väärin päin hypätystä aidasta. B-rata ei mennyt yhtään sen paremmin, Merlin syöksyi kaukaa väärään päähän putkea eikä kepit nytkään sujuneet hyvin. Hyppyradalla saimme vitosen kiellosta, mutta ylsimme sillä 2.sijalle asti, ihme ja kyllä. D-radalla olimme jo kummatkin väsyneitä ja ohjasin koiran itse väärään paikkaan. Mustetta ei kisakirjaan siis tällä kertaa. Hylyt eivät olisi sinänsä edes harmittaneet, jos olisin ohjannut paremmin, hätiköimättä. Annoin kaksi kertaa Merlinin hyppää pois puomilta kontaktille osumatta. Huoh. Noita virheitä saa nyt korjailla monta kertaa treeneissä...

Muuten oli kiva nähdä monta manssia paikanpäällä, medeissä starttasi Merlinin lisäksi kaksi muuta manssia ja mineissä yksi. Merlinin siskopuoli Jinx pääsi kakkosluokkaan nollavoitolla, onneksi olkoon!


No, kohti uusia haasteita! Seuraavia virallisia kisoja en ole nyt suunnitellut, taidamme pitää pienen kisatauon, jotta saamme puomin alastulon hiottua ja keppejä, keppejä, lähes kyllästymiseen asti keppejä... ne kuulemma tulevat sitten aikanaan, kun niitä tarpeeksi paukuttaa ja kannustaa koiraa nopeuteen. Toivottavasti! Treeneissä on tehty muutamia kaukaa lähetyksiä ja takaaleikkauksia, mutta kun saataisiin edes rytmi ja vauhti kohdilleen. Viime sunnuntain treeneissä lähinnä höntsäilimme ja harjoittelimme paikalla oloa. Muutaman kerran teimme kontaktitkin ja Merlin pysähtyi niille aivan oma ehtoisesti. Joten itse teen jotain kisoissa erilailla kuin treeneissä, mistä manssi tulkitsee, ettei kontaktille ole tarpeellista osua. Asiaan täytyy paneutua tulevissa treeneissä.

Vieheenvetäjää ollaan edelleen metsästetty, mutta tuloksetta. Jos nyt edes joskus kesän aikana...

Tahdon onnitella Jennaa aivan ihanasta pienestä pällistä, Loki on upea valkoinen terrieri! Merlin vierastaa vauvaa aivan älyttömästi, ärisee, murisee ja komentaa ja rientää karkuun kenen tahansa syliin, kun toinen haluaisi vain leikkiä. "Vanha" herra saa luvan tottua maidontuoksuisiin vaippapöksyihin, sillä lähtölaskenta on alkanut meidänkin perheenlisäykseen... Seitsemän päivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti