perjantai 9. maaliskuuta 2012

First spring day

Kevät on tulossa. Se tuoksuu ilmassa, se tuntuu tuulessa ja se lämmittää auringonsäteissä. Jotkin linnut ovat heränneet kuorosotaan, musta,- ja laulurastas, talitiainen, varikset ja punatulkku. Lunta riittää vielä ja tiet ovat petollisen liukkaita, kantohanki kävi meillä ja on alkanut nyt pehmetä. Aamut ja yöt ovat pakkasen puolella, mutta päivisin aurinko lämmittää suorassa paisteessa yli viiden plusasteen. Voisin kuvitella, että kuukauden kuluttua osa lumi on jo poissa ja tiet ovat märkinä sulaneesta lumesta.

Huonoja uutisia töiden kannalta - kuin ei olisi riittänyt, että ensin tulivat hiihtoloma ja sitten lenssukin, niin nyt työkeikat ovat siirtyneet Espoon ja Korsoon suunnalle, josta minulle ei töitä tarjota välimatkan takia. Ja no, ei nuo kolmen tunnin työmatkat hirveästi hehkuttaisikaan, kun kotona odottaa koirapappa ulkoilua ja kissat ruokkimista. Olen toiveikas, että ensiviikolla keikat siirtyisivät edes Vantaan puolelle, niin pääsisin taas töihin. Kotona alkaa seinät kaatua päälle ja saamattomuus ja masennus hiipiä selkäpiissä.

Olimme Jennan kanssa jälleen mätsäröimässä, pitkästä aikaa yhdessä. Kevään aikataulu näyttää meille kiireiseltä, ja omalta osalta kevätmätsärikausi alkoi yllättävän hyvin. Akupoika pärjäsi monirotuisten sinisen ryhmän ykköseksi ja teki omistajansa iloiseksi hienolla esiintymisellä. Robista puolestaan ei voinut sanoa samaa, olin kovin innokas viemään hänet Vesa Lehtosen tuomaroitavaksi, ja kääkkä päätti saada hepulin pöydällä. Punaisten joukkoon mentiin, mutta pudottiin sitten alkukarsinoissa pois. Luulen, että Robin omistajalta alkaa toivo mennä, minulta sitä vielä hieman löytyy. Alialla on vielä matkaa näyttelykuntoon, kun rouva kääkkää meinaa saada liikkumaan reippaasti ulkosalla. Lumi ja pakkanen ovat harmaakuonoisen pikkukoiran pahin vihollinen.


No, mitäs me muuta. Lenkkeilty? Kyllä. Synttärit lähestyvät ja yllätys yllätys, eivät yhtään innostaisi, mutta tanssijalka vipattaa kummasti. Olen hävyttömästi tuhlannut rahaa uusiin vaatteisiin, vaikka kaikki vähä pitäisi pistää säästöihin, jota on uuden vuoden jälkeen kertynyt hurjat... 115 euroa. Joo, toista koiraa ei ole tulossa vielä hetkeen. Tätä menoa (kesätöistä tietoakaan) olen säästänyt kesäkauden alkuun saman verran eukkoja, syksyyn toisen satasen ja niin edelleen. Ja vähintään 1500 € olisi tähtäimessä. No, eipä kai kaikki tapahtu yhdessä yössä, vaikka unten mailla haaveilenkin lottovoitosta. Ja pitäisi muutenkin saada aikaiseksi jonkinlainen elämäntapamuutos, laihduttaa vatsakummusta osa ja siivota asuntoa.

Äh, alkaa mennä jo varsin masentavaksi jaaritteluksi tämä! Päivitän synttäreiden jälkeen uudestaan, jos ei muuta ilmene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti