perjantai 30. maaliskuuta 2012

Ei käydä ulkona eikä makseta laskuja


 Lumet ovat sulaneet oikein mukavasti lyhyistä räntäsateista huolimatta, ja ilma on täyttynyt talitiaisten ja mustarastaiden laulusta. Vuosaaren paljailla rinteillä saattaa jo hyvinkin törmätä kiuruihin ja västäräkkeihin, kuten pääsin todistamaan maanantaisella bongausreissullani. Aku tuli niin ikään mukaan seuraavalla kerralla ja kivaahan meillä oli auringon paistaessa ja korppipariskunnan raakkuessa kuusimetsässä. Nokkosperhonen ja ensimmäiset leskenlehdet nähty. Purojen varsilla näkyy myös krookuksen alkuja ja pajunkissojen valkoinen talvipuku on pörröisimmillään.
Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia ja tänään on maaliskuun viimeinen perjantai. Kaksi viikkoa sitten täytin 22 vuotta, eikä elämä ole sen kummemmin muuttunut. Juhlilla koettiin draamaa, mutta sen ylitse päästiin toivon mukaan. Isoveljen kanssa tanssitut hitaat ja kavereiden uudet romanssit lopettivat yön hyviin tunnelmiin. 


Akulla saattaa hyvinkin koittaa se aika vuodesta - kun koirapuistot täyttyvät ihanien narttukoirien tuoksuista, niin viriili mies menee vähemmästäkin sekaisin. Ja kun pesimiskausi alkaa 1.4 ja metsät täyttyvät muista luontoretkeilijöistä, kapenevat meidän ulkoilumahdollisuudet hieman. Pitää alkaa improvisoimaan ja tehdä koirasta entistä luoksetulovarmempi pitkäjänteisellä treenillä. Kääkät harrastavat edelleen semmoista omapäisyyttä, kun suunnataan lumisille kallioille kiipeilemään, ettei niistä ole kunnon lenkkiseuraksi Akulle, joka tarvitsee edelleen hyvää lihashuoltoa.


Huomenna suuntaamme jälleen Ojankoon mätsäröimään, myös sunnuntaina olisi Purina Areenalla kehäponeilua mahdollisesti tiedossa. Akun kanssa oltiin agilityssa kuun puolessavälissä siellä, ja oltiin möllimedeissä viidensiä. Hienosti mätsärituttu pääsi oman sekarotuisen narttunsa kanssa ykkösiksi! Onnea!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti